Componentele active ale produselor apicole includ carbohidrati, proteine, peptide, lipide, vitamine, minerale, polifenoli, flavonoide, terpenoide si o cantitate mica de alti compusi. Valoarea nutritiva a componentelor lor chimice poate imbunatati sanatatea si functionarea organismului.
Produsele apicole prezinta numeroase efecte terapeutice precum: actiune antioxidanta, antimicrobiana, antiinflamatoare, imunomodulatoare, antiproliferativa, anticancerigena, antitumorala si proprietati antialergice.
Produse apicole: miere, propolis, polen, pastura, laptisor de matca; Tincturi; Desert; Suplimente alimentare; Dermato-cosmetice;
Mierea, polenul, lăptișorul de matcă, propolisul și păstura, oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Acestea pot ajuta la întărirea sistemului imunitar, la protejarea organismului de infecții și inflamații, la îmbunătățirea funcțiilor cognitive și la ameliorarea simptomelor unor afecțiuni.