Afiseaza: 1-24 din 229 produse
FiltreSuplimente alimentare antioxidante: un complex de elemente nutritive – vitamine și minerale – și enzime, care reduc efectele toxice ale radicalilor liberi.
Antioxidanții: împiedică oxidarea celulelor, care are loc sub influența factorilor externi, dar și din cauza îmbătrânirii; fortifică sistemul imunitar, reduc riscul de cancer și previn apariția infecțiilor.
Vitamina E-este solubilă în grăsimi și are efect antioxidant, împiedicând radicalii liberi să afecteze procesele digestive și pe cele de regenerare celulară.
Vitamina C-acționează pe post de antioxidant atât direct, prin reacția creată cu unii radicali liberi, cât și indirect, prin restabilirea proprietăților antioxidante ale vitaminei E. Proprietățile antioxidante ale vitaminei C sunt în mod deosebit benefice plasmei, retinei și fluidelor din jurul plămânilor.
Beta-carotenul-substanța care pigmentează fructele și legumele, are proprietăți antioxidante. Odată ajuns în organism, acesta este transformat în vitamina A – retinol.
Seleniul-un mineral care acționează precum un antioxidant; acționează mai bine împreună cu vitamina E, susținând activitatea acesteia în limitarea procesului de oxidare a grăsimilor. Și alături de vitamina C și vitamina B3 seleniul funcționează bine, împiedicând moleculele de oxigen să devină prea reactive.
Flavonoidele-sunt compuși din plante care pigmentează țesuturile acestora; au capacitatea de a întârzia, preveni și chiar elimina daunele cauzate de stresul oxidativ în organism.
Omega 3 și Omega 6
Omega 3 are proprietăți antioxidante, însă tototdată stimulează activitatea enzimelor antioxidante produse de organism pe cont propriu.
Omega 6 este un acid gras care are proprietăți antioxiante.
Alți antioxidanți
Coenzima Q10: Resveratrol: Ceai verde: Curcumina Luteina Licopenul Manganul Zeaxantina
Enzime specifice-un tip de antioxidanți care provin din proteinele și mineralele care fac parte din dieta noastră. Acestea sunt sintetizate în organism și capătă activități antioxidante. Pentru a potența activitatea antioxidantă a enzimelor, e nevoie de asocierea lor cu minerale precum fierul, cuprul, seleniul, magneziu și zincul.