bogat în glucoză,magneziu și potasiu, mierea de rapiță poate fi consumată în perioadele de efort fizic și intelectual intens, furnizând nutrienți valoroși la nivel muscular, nervos; remediu natural gastrita, ulcer; prebiotic usor; actiune antibacteriana, antiinflamatoare, ajutand in tratamentul cailor respiratorii superioare precum raceala sau gripa; Poate inhiba cresterea rezistentei la antibiotic a stafilococului auriu; Stimuleaza sistemul imunitar; Calmeaza tusea si amelioreaza durerile in gat; vitamine si minerale; actiune tonica naturala, prevenire oboseleala, hipoglicemia; ideala pentru pielea acneica, exfoliant natural, ajuta la desfundarea porilor si la curatarea fetei de impuritati; hepatoprotectoare, mentinerea sanatatii ficatului si, indirect, la detoxifierea organismului;
Miere RAPITA
Mierea este o sursă naturală de carbohidraţi direct şi complet asimilabili, scutind organismul de efort în actul digestiei, ce susține necesităţile energetice ale organismului, conferind rezistență la oboseală, dar și un randament mental mai bun.
Pe lângă zaharuri, se regăsesc și elemente nutritive (minerale, vitamine, aminoacizi liberi și enzime) necesare funcționării optime a organismului uman.
Prezența vitaminelor (B1 ,B2, B6, vitamina P, vitamina H, vitamina C, acidul pantotenic, provitaminele A și vitamina K), mineralelor (calciul, magneziu, potasiu etc.) și antioxidanților în miere o recomandă în cazurile de astenie, în stările de convalescență și în susținerea imunității.
Beneficii pentru orice varsta:
-copii: favorizează absorbția calciului în oase în perioada de creștere și dezvoltare, împiedicând apariția tulburărilor de creștere;
-vârstnicilor: reduce riscul apariției fracturilor, contribuind la menținerea sănătății sistemului osos și la o recuperare mai rapidă post-fracturi;
-adultului activ îi asigură echilibrul optim de vitamine, minerale și carbohidrați necesar în perioadele de surmenaj și efort fizic și intelectual intens.
Mierea de rapiță cristalizează foarte repede și are o textură fină și cremoasă, fiind ușor tartinabilă, iar gustul său este deosebit, fiind mai puțin dulce comparativ cu al celorlalte tipuri de miere.