SPIRULINA FORTE 500mg
Spirulina este o microalgă de culoare verde-albăstrie, una dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ, care a ajutat la producerea oxigenului timp de milioane de ani, astfel încât alte forme de viaţă să poată apărea.
Spirulina înglobează în proporţie de 60-70% proteine pure, are toţi cei opt aminoacizi esenţiali (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul şi valina) care pot să menţină o stare de sănătate optimă.
Alti nutrienţi valoroşi: acid gama-linoleic, care reduce colesterolul rău LDL (lipoproteine de joasă densitate n.r.) şi previne apariţia bolilor cardiovasculare, ficocianina, substanţă care inhibă formarea cancerului de colon, un nivel de cinci ori mai mare de beta-caroten decât morcovii şi de 40 de ori mai mare decât spanacul, acid arahidonic, vitamina B12, fier, clorofilă şi acizi nucleici ARN şi ADN, vitaminele D, E, K, calciu, crom, cupru, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu şi zinc.
Clorofila din compozitie contribuie la: eliminarea toxinelor din sange si la cresterea imunitatii, fosforul ajuta la remineralizarea dintilor, fierul in concentratie ridicata este usor asimilabil si combate anemiile fara a cauza constipatii, iar continutul bogat de calciu (de 26 ori mai mare decat cel al laptelui) ajuta la mentinerea sanatatii copiilor, batranilor si in timpul sarcinii.
Poate indeparta metalele grele din organism, are efecte benefice in cazul expunerii la un mediu radioactiv sau al terapiei cu radiatii, poate stimula arderea grasimilor in timpul activitatii fizice.
EFECTE:
Spirulina are un conţinut ridicat de acid linoleic ce sprijina reglarea tensiunii arteriale, prevenirea şi ameliorarea diverselor procese inflamatorii; enzimele conţinute în spirulină accentuează vindecarea traumatismelor şi metabolismul pielii; clorofila are efect dezinfectant, regenerant; anumite substanţe conţinute în alge, cum este polioza diminuează efectele nocive ale radiaţiilor asupra celulelor, accelerează înmulţirea celulelor măduvei osoase şi cresc imunitatea organismului, are efect anticancerigen, antioxidant şi întârzie apariţia fenomenului de îmbătrânire.