PROPOLIV EXTRACT JUNIOR de la 1AN,
sistemul imunitar, circulator , cardiovascular
Compoziţia acestui produs natural este complexă fiind reprezentată de răşini, balsamuri, compuşi polifenolici (acizi fenolici şi flavonoizi), uleiuri volatile (esenţiale), săruri minerale, grăuncioare de polen, ceruri de natură vegetală şi ceară de albine.
Polifenolii din compoziţia propolisului determină un spectru larg de acţiuni biologice: antimicrobiană, antioxidantă naturală, antiinflamatoare, anestezică, cicatrizantă, imunomodulatoare, prin care ajută specific şi nespecific organismul uman.
Propolisul acţionează ca stimulent nespecific al sistemului imunitar, sporind capacitatea naturală de apărare a acestuia împotriva diferiţilor factori de agresiune. Prin stimularea mecanismelor nespecifice ale sistemului imunitar contribuie şi la susţinerea organismului în perioadele de suprasolicitare şi surmenaj.
De asemenea, stimulează imunitatea specific, amplificând răspunsul imun umoral prin creșterea producţiei de anticorpi.
Uleiul de măsline extravirgin este uleiul obţinut din fructele arborelui de măsline (Olea europaea) printr-o primă presare la rece a acestora. Procesul de obţinere a uleiului de măsline extravirgin se bazează exclusiv pe procedee mecanice, fără nici un adaos chimic. Acest ulei păstrează substanţele naturale conţinute de măsline, având un conţinut ridicat de antioxidanţi (vitamina E şi polifenoli).
Compoziţia chimică a uleiului extravirgin de măsline îl face foarte special: este bogat în grăsimi nesaturate, mononesaturate mai precis şi acid oleic, acidul responsabil de menţinerea unui nivel normal al colesterolului, având un efect pozitiv asupra HDL, factorul protector împotriva bolii coronariene. Datorită acidului oleic, uleiul de masline este bine tolerat şi de persoanele cu tulburări digestive, cu afecţiuni hepatice sau ale vezicii biliare.
Polifenolii din uleiul de măsline sunt antioxidanţi naturali care absorb radicalii liberi şi au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular şi afecţiunilor cancerigene.
Adaosul de ulei de măsline potenţează acţiunea antioxidantă naturală a propolisului, iar la rândul său propolisul previne peroxidarea lipidelor din uleiul de măsline, asigurând produsului o bună conservabilitate.
Produsul este vâscos și drept urmare evacuarea se face mai lent din aparatul digestiv, astfel încât constituie un pansament gastric eficient pentru mai multe ore.