Durata de livrare: 1-2
USTUROI PROPOLIS
Actiune farmacologica:
– Vasodilatator, hipotensor, scade permeabilitatea si creste rezistenta capilara, stimuleaza SNC, tonic capilar, antiagregant plachetar.
– Prin principiile active pe care le contine, usturoiul are actiune antimicrobiana fata de bacteriile gram-pozitive si gram-negative, antifungica, vermifuga.
– Datorita prezentei alicinei, tratamentul cu usturoi poate limita anumite infectii virale (herpetice, gripale) mecanismul de actiune constand in interferarea alicinei cu acizii nucleici virali, limitandu-le proliferarea.
– Proprietatea majora a produsului este determinata de capacitatea usturoiului de a actiona ca agent antiaterosclerotic, scazand trigliceridelor serice si colesterolul, prin mecanism de eliminare a sarurilor biliare si de inhibare a sintezei de colesterol la nivel hepatic.
– De asemenea are actiune antiagregant plachetara; la nivelul aparatului cardiovascular are actiune hipotensiva-atat asupra tensiunii sistolice cat si asupra celei diastolice.
– Propolisul completeaza aceste actiuni datorita proprietatilor sale antiseptice, antibiotice, antifungice, antivirale. De asemenea este un stimulator al sistemului imunitar, fiind considerat un modificator de raspuns biologic (BRM). Prin flavonoide, propolisul intervine: la nivelul sistemului capilar deterninand cresterea rezistentei, scaderea fragilitatii si a permeabilitatii influenteaza direct sistemul cardiovascular prin vasodilatatie si scaderea tensiunii arteriale.
– Patrunjelul atenueaza mirosul specific al usturoiului completand actiunile produsului prinproprietatile de stimulare la nivel SNC, tonice capilare, vasodilatatoare.
Indicatii:
– Ateroscleroza sistemica
– HTA
– parazitoze intestinale
– infectii virale, microbiene, fungice
Suport cardiovascular – Ajută la menținerea tensiunii arteriale și a nivelurilor normale de colesterol.
Protecție antioxidantă – Susține apărarea celulară împotriva stresului oxidativ.
Efect antimicrobian și vermifug – Ajută la eliminarea paraziților intestinali.
Reducerea mirosului de usturoi – Datorită adaosului de pătrunjel, mirosul de usturoi este diminuat.