Uleiul de SOFRANEL este o sursa directa de acizi grasi nesaturati, in mod deosebit de acid linoleic conjugat, substante proteice, saruri minerale si are un continut ridicat de vitamina E care contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Datorita continutului bogat in substante bioactive, uleiul vegetal extras din semintele de sofranel prin presare la rece (nu se depasesc 400C) are efect cardioprotector si de stimulare a circulatiei sanguine, contribuie la ameliorarea tulburarilor cardiovasculare si are efect revigorant.
Prin aportul ridicat de acizi grasi nesaturati si in mod deosebit in acid linoleic (omega-6) si acid oleic (omega-9), uleiul de sofranel este benefic in dietele ce urmaresc normalizarea nivelului de colesterol din sange.
Proprietăți terapeutice: antiinflamator, antiseptic, antioxidant, cicatrizant, expectorant, hipocolesterolemiant,
Beneficii:
- prin prezenta acidului linoleic conjugat este benefic in suplimentarea dietei pentru reducerea grasimii abdominale, favorizeaza reducerea absorbtiei lipidelor, scade producerea de tesut adipos (a numarului de celule raspunzatoare de stocare a grasimii), accelereaza arderea grasimilor (chiar si pe durata somnului) si mareste eliminarea acestora din organism, scade pofta de mancare; este util in dietele ce urmaresc reducerea valorilor crescute ale colesterolului sanguin.
- incetineste procesul de imbatranire precoce al organismului;
- contribuie la detoxifierea ficatului si la ameliorarea unor tulburari hepatice;
- poate sa tina sub control nivelul glucozei din sange prin participarea la scaderea nivelului de hemoglobina glicolizata (HbA1C-indicator ce masoara excesul de glucoza din sange si reflecta un dezechilibru glicemic) si la imbunatatirea sensibilitatii la insulina in cazul persoanelor diabetice;
- regleaza fluxul menstrual.