Spirulina oferă numeroase beneficii, acționând ca un Antioxidant, Antiinflamator, furnizând un aport bogat de proteine, vitamine (în special cele din grupul B și beta-caroten), minerale și acizi grași esențiali.
Printre beneficiile sale se numără susținerea sistemului imunitar și cardiovascular, îmbunătățirea digestiei, contribuția la controlul greutății prin senzația de sațietate, reducerea anxietății și stresului, și îmbunătățirea funcției oculare, echilibrarea hormonilor și la detoxifierea organismului.
Proprietăţi benefice pentru întregul organism folosită pentru a trata o multitudine de afecţiuni: ale ficatului, stomacului, colonului, inimii, sistemului nervos.
Are proprietăţi detoxifiante şi anti-îmbătrânire, îmbunătăţeşte vederea, luptă împotriva celulelor canceroase, scade stresul oxidativ, scade colesterolul rău, combate anemia, iar la nivel extern, vindecă eczemele, iritaţiile, psoriazisul şi grăbeşte vindecarea rănilor.
Spirulina contine:
Proteine: 50-70% din greutatea totală
Lipide: 6% din greutatea totală
Glucide: 7-14% din greutatea totală
Vitaminele A, B1, B2, B3, B6, D, E, K, acid pantotenic, biotina, acid folic
Minerale: mangan, cupru, fier, zinc, seleniu, fosfor, calciu(de 26 de ori mai mult decât laptele)
Acizi grași esențiali: Omega 3 şi Omega 6
Antioxidanți: clorofilă, care contribuie la detoxifierea organismului şi întărirea sistemului imunitar
Toţi cei 8 aminoacizi esenţiali pentru organism (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul şi valina)
Fructele de cătină sunt o reală sursă naturală polivitaminică (cea mai bogată sursă de vitamine A, E, carotenoizi, vitaminele C, P şi întreg complexul B), microelemente bioactive (fosfor, calciu, fier, magneziu, potasiu) şi acizi graşi esenţiali.
Beneficii principale:
ANTIOXIDANT, ANTIINFLAMATOR: Datorită conținutului său bogat în antioxidanți și compuși antiinflamatori, spirulina protejează celulele de daunele provocate de radicalii liberi și ajută la reducerea inflamației.
Susținere cardiovasculară: scăderea nivelului de colesterol rău (LDL) și a trigliceridelor, contribuind la un sistem cardiovascular mai sănătos.
Îmbunătățirea sistemului imunitar: Nutrienții din spirulină ajută la optimizarea funcționării organismului și la creșterea capacității de apărare împotriva infecțiilor.
Sursă nutritivă excelentă: sursă bogată de proteine complete, vitamine (A, K, și grupul B) și minerale precum fier, magneziu și cupru, fiind potrivită și pentru persoanele vegane.
Controlul greutății și performanță fizică: Conținutul ridicat de proteine creează senzația de sațietate, iar spirulina poate crește rezistența și forța musculară, îmbunătățind performanța sportivă.
Detoxifiere: eliminarea metalelor grele și a altor toxine din organism.
Sănătatea ochilor: Conține antioxidanți și compuși precum zeaxantina și beta-carotenul, care protejează ochii de deteriorare.
Îmbunătățirea digestiei: neutralizarea acidului gastric și la reglarea funcției digestive.
Spirulina este bună pentru toată lumea, începând de la vârsta de 3 ani:
Pentru copii cu vârsta de peste 3 ani, dacă au alimentaţie dezechilbrată sau dacă nu consumă suficiente legume verzi
Pentru adolescenţi, ca supliment nutritiv sau în perioada de creştere
Pentru vegetarieni, ca sursă extraordinară de proteine vegetale
Pentru femeile însărcinate sau care alăptează
Pentru adulţii cu mese neregulate sau diete dezechilibrate
Pentru bătrânii cu un regim alimentar dezechilibrat
Pentru sportivi sau cei care fac efort fizic susţinut
Pentru persoanele aflate în convalescenţă