BRUSTURELE este utilizat din cele mai vechi timpuri pentru diferite afecțiuni pentru aparatul respirator, cât și pentru cel digestiv.
Frunzele și rădăcina de brusture sunt recomandate de practicanții medicinei tradiționale chineze.
Au beneficii în cazul unor afecțiuni precum viroze/răceli, tuse, gripă, bronșită, dar și pentru detoxifiere, în cazul căreia se utilizează rădăcina de brusture de un an, despre care se susține că ar ”curăța sângele”.
Brusturele este recomandat ca supliment persoanelor care suferă de afecțiuni stomacale, în principal ulcer, deoarece protejează mucoasa stomacală.
Rădăcina de brusture ajută digestia, deoarece are un conținut ridicat de inulină, și poate avea efect diuretic. Proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene ale brusturelui au făcut ca acesta să fie recomandat și pentru diverse probleme dermatologice: riduri, eczeme, acnee, rozacee și psoriazis.
Substanțele active din brusture, mai ales din rădăcină, ar putea avea un efect terapeutic și hipoglicemic în cazul diabetului de tip 2. S-a demonstrat că inulina, care se găsește în rădăcina de brusture, reduce nivelul de zahăr din sânge după mese și absorbția glucozei în organism.
Mod de administrare:
Câte 1 capsula de 3 ori pe zi la masă cu 200 ml de apă.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
Este contraindicat în caz de sarcină (primul trimestru) și alăptare.
Este contraindicat persoanelor care sunt alergice la unul din ingrediente produsului.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o alimentație diversificată și echilibrată și un mod de viață sănătos.