Extractul de Scortisoara, cu o concentratie mare de Proantocianidine si Cinamaldehida are o multime de beneficii importante pentru sanatate:
1. contribuie la mentinerea unui nivel normal al glucozei in sange.
Studiile arata ca substantele active din scortisoara actioneaza in doua moduri pentru normalizarea glucozei din sânge:
- interfereaza cu numeroase enzime digestive micsorand rata de descompunere a carbohidratilor (glucidelor) din tractul digestiv si implicit absorbtia glucozei
- creste rata de utilizare a glucozei din sange de catre celule intr-un mod asemanator insulinei
2. contribuie la reducerea trigliceridelor si a colesterolului total, factori cu risc semnificativ pentru bolile de inima.
3. Scortisoara este bogata in polifenoli, antioxidanti ce protejaza organismul de stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi.
Cromul (Cr) si Zincul (Zn), produse naturale (obtinute din Drojdia-de-bere), cu o compatibilitate crescuta cu organismul uman, sunt foarte bine asociate in formula extractului de Scortisoara pentru a potenta efectul de normalizare a glucozei din sânge.
Cromul ajuta la reducerea poftei de mancare, indeosebi pentru dulciuri.
Zincul contribuie la metabolismul carbohidratilor (glucidelor), stimuleaza imunitatea naturala a organismului prin activarea limfocitelor responsabile cu raspunsul imun si este implicat direct in procesele de diviziune celulara.