Uleiul din FICAT de COD
contine DHA si EPA, doi acizi grasi esentiali
Cunoscuti pentru capacitatea lor de a reglementa tensiunea arteriala si sa mentina un echilibru sanatos intre colesterol bun si rau in sange.
Este recomandat in tratarea colesterolului ridicat prin scaderea trigliceridelor
Datorita continutului de omega 3, vitamina A si vitamina D (inca din secolul 19) uleiul din ficat de cod era administrat copiilor pentru a preveni rahitismul. Persoanele care nu consuma suficient lapte pot lua acest tip de ulei pentru a asimila vitamina D.
Uleiul din ficat de cod contine mai multa vitamina D si vitamina A, decat orice alt produs alimentar.
Recomandari si beneficii
- este eficient in prevenirea bolilor cardiovasculare
- previne si trateaza rahitismul cauzat de expunerea insuficienta la razele solare, aportul redus de vitamina D, cresterile rapide in greutate cu necesar crescut de vitamina D (sugari, prematuri, gemeni) sau de afectiuni care produc deficiente de absorbtie a vitaminei D (boli digestive, hepatice, renale)
- ajuta la mentinerea densitatii osoase prin stimularea absorbtiei intestinale a calciului si a fosforului
- dezvolta inteligenta copiilor, imbunatateste performantele cognitive, de concentrare si de memorie
- reduce inflamatiile si durerile in osteoartrita, in artrita juvenila reumatoida, sindrom de colon iritabil, intestin permeabil
- stimuleaza refacerea tesuturilor si reda elasticitatea pielii in sclerodermie, seboree, acnee, eczeme
- reduce nivelul tensiunii arteriale cauzata de stres
- are efecte benefice asupra sistemului imunitar, datorita continutului bogat de alcoxigliceroli, care ajuta la producerea celulelor albe, uleiul din ficat de rechin contine de cateva ori cantitatea de alcoxigliceroli pe care corpul uman o poate produce
- in calitatea lui de constituent major al lipidelor din creier si nervi (60% dintre lipidele din creier si tesutul nervos), Omega-3 (DHA) este vital pentru functionarea normala a acestor tesuturi, fiind o adevarata hrana a creierului